Çamlıyayla Sürücü Kursları – Çamlıyayla Ehliyet Kursları

Çamlıyayla Sürücü Kursları – Çamlıyayla Ehliyet Kursları

Mersin’in Toros Dağlarının eteğinde olan ilçesi Çamlıyayla, kanyon, şelale, kaleleriyle gezilip görülmesi gereken yerler arasında bulunur. İlçeye geldiğinizde gezeceğiniz zenginliklerin çok olması kalacak gün sayısını da uzun tutmanız açısından avantajlı olmanızı sağlayacaktır. İlçede yapılan sporlar arasında bulunan trekking, özellikle yaz aylarında serinlemek açısından güzel bir etkinlik olacaktır.

Çamlıyayla, yalnız Mersin değil aynı zamanda Adanalılar için de önemli bir ilçedir. Yazın sıcaklarından bunalan insanlar kaçamak olarak ilçeyi tercih ederler. İlçeye gelenler özellikle yöresel lezzetler konusunda şanslıdır. Çamlıyayla’da konaklamak için misafirhaneler ve oteller tercih edilebilir. Gezilecek yerin çok fazla olması, ilçedeki konaklama seçeneklerinin ve sayısının fazla olmasına imkan tanımıştır.

İlçenin merkezinde yüksek bir tepe üzerine kurulmuş olan Namrun Kalesi, her yerden görülebilen bir özelliğe sahiptir. Bu kalenin yapılmasının amacı Akdeniz’i iç Anadolu’ya bağlayan yolların kontrol edilmesini sağlamaktı. Kale, taştan yapılmış ve iki tane kulesi var. Kalenin bozulmadan bugüne kadar kalmış olması da oldukça önemlidir.

Çamlıyayla Sürücü Kursu – Çamlıyayla Ehliyet Kursu

Çamlıyayla’da görülmesi gereken yerler arasında Karasu Şelalesi de bulunur. Şelale, Boğazpınar Köyü sınırları içerisinde bulunur. Derin vadiler oluşturarak akan bu şelalenin manzarası da oldukça güzeldir. Şelaleye ulaşabilmek için köye geldikten sonra biraz doğa yürüyüşü yapmanız gerekir. Kulüplerin tercih ettiği bu güzel dinlenme alanı özellikle gezi bölgesi olarak da çok fazla tercih edilir.

Çamlıyayla’ya geldiğinizde görmeniz gerekenlerden birisi de Papazın Bahçesi’dir. Burası adını eskiden burada yaşayan bir papazdan almıştır. Milli park statüsünü almış olan bu bahçe piknik yapmak ve yürüyüş yapmak için de oldukça önemlidir. Park içerisindeki yaban hayatı gözlemciliği de turistlerin ilgisini çekmektedir.

Çamlıyayla Özel Direksiyon Dersi

Gülek boğazına hakim bir konuma olan Gülek kalesi, bir tepe üzerinde bulunuyor. Manzarası güzel olan kale uçurumun hemen kıyısında ve bu da kaleyi fotoğraf çekebilmek için mükemmel bir yer haline getirmiştir. İnsanlar Çamlıyayla’ya geldiklerinde burayı görmeden dönmüyor, ilk kez gelenlerdenseniz mutlaka sizde görüp öyle dönmelisiniz.

Çamlıyayla’nın güzel yerlerinden birisi de saklı cennettir. Saklı cennet gidebileceğiniz en güzel yerler arasında bulunur. Adının hakkını veren saklı cennet, görenlere başka bir deneyim yaşatır. Saklı cennete girişler ücretsiz ancak aracınızla gittiğinizde otopark ücreti ödemeniz gerekiyor. Saklı cennette bulunan kanyonda ise sal gezintisi yapabiliyorsunuz. Ama sala binmek için ücret ödemelisiniz.

Çamlıyayla Sürücü Kursu Fiyatları – Çamlıyayla Ehliyet Kursu Ücretleri

Son olarak bahsetmek isteğimiz yer ise ters evdir. Ters evler son dönemlerde insanların ilgisini çeken yapılar arasında bulunuyor. Namrun kalesi yakınlarında bulunan bu ters ev görenlerin ilgisini çekiyor. Evin içindeki eşyalar adeta dünyanızı tersine çeviriyor.

Çamlıyayla ormanlarla çevrili olan bir ilçe ve orman yangınlarına karşı kurulmuş olan Baştepe Yangın Kulesi de gelenlerin yoğun ziyaret ettikleri bir yerdir. 2000 metre yükseklikteki bu kuleden tüm çevreyi görebilirsiniz.

Çamlıyayla sürücü kursları hakkında detaylı bilgi almak için https://www.mersinsurucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.