Aydıncık Sürücü Kursları – Aydıncık Ehliyet Kursları

Aydıncık Sürücü Kursları – Aydıncık Ehliyet Kursları

Mersin’in ilçeleri arasında bulunan Aydıncık, 170 kilometre mesafede bulunur. Akdeniz’e kıyısı olan bu şirin ilçe tatilcilerin gözdesidir. Sessiz ve sakin bir tatil isteyenler için harika bir yer olan ilçe, küçük olmasının avantajını da yaşamaktadır. Kafa dinlemek isteyenler ve gezerek keşif yapmak isteyenler için pek çok doğal güzellik ve tarihi yapı bulunur. Aydıncık için planlayacağınız bir tatilde neler yapmanız ve nereleri görmeniz gerektiğine dair bilgilere aşağıda yer verelim istedik.

Denize yakın olan ilçenin en eski tarihi yapılarından biri Kelenderis Antik Kenti’dir. Burası dünyanın en iyi deniz manzarasına sahip olan antik kentleri arasında yer alır. Aydıncık merkezinde olduğundan dolayı antik kente yürüyerek gitmeniz mümkündür. Antik kentte 20 yıldır kazı yapılmaktadır. Yapılan kazılar neticesinde de ilginç kalıntılar gün yüzüne çıkarılmıştır. Örneğin; surlar, duvarlar ve kiliseler ortaya çıkarılmıştır.

Aydıncık ilçe merkezine yakın mesafede bulunan Susanlık Kalesi de Roma döneminden inşa edilmiştir. Yapılan araştırma ve kazı çalışmalarında Roma dönemine ait birçok tarihi eser ortaya çıkmıştır.

İlçede gezilmesi gereken yerler arasında Liman kalesi ve hamamı da bulunur. Burası en eski yapılardan bir tanesidir. Antik kentin güneyinde bulunan bu tarihi yerde eski dönemden kalma liman kalesi de bulunmaktadır

Aydıncık Sürücü̈ Kursu – Aydıncık Ehliyet Kursu

Liman kalesinin girişinde bulunan hamam, ayakta kalmış olan nadir yapılar arasında bulunuyor. Hamam giriş bölümü halen bozulmamış bir şekilde durmaktadır

Aydıncık’ta görülmesi gereken yerlerden birisi de dört ayaklı anıt mezardır. Bu mezarda büyük kesme taşlar kullanılmış. İlçenin merkezinde bulunuyor olmasından dolayı da yürüyerek kolayca gidilebilmektedir. Adından da anlaşılacağı üzere anıt dört ayaktan oluşuyor. Yapım tarihinin ise M.S. 2 veya 3. yy’da olduğu sanılır. Burası Türkiye’nin en iyi korunmuş olan anıt mezarları arasında bulunuyor.

Aydıncık Ehliyet Kursu Fiyatları – Aydıncık Sürücü̈ Kursu Ücretleri

Aydıncık’a geldiğinizde gitmeniz gereken yerler arasında Kurtini Deresi’ndeki mağara da bulunuyor. Gilindere Mağarası merkeze 7,5 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Mağaranın yanında bir köy var ve buraya teknelerle gidebiliyorsunuz. Eskiden bu mağaranın içine girebilmek zordu, ancak daha sonrasında yapılmış olan çelik merdiven sayesinde mağaranın içerisine kolaylıkla girilebiliyor. Uzunluğu 555 metre olan mağara yatay şekilde oluşmuştur. Mağaranın içine girdiğinizde sarkıt ve dikitleri görebiliyorsunuz. Mağaranın içerisinde doğal olarak oluşmuş odalar var.

İlçenin tarihi güzelliklerinin yanı sıra doğal güzellikleri de zengindir. Kamp yapmayı sevenlerin uğrak mekanı olan Soğuksu Kamp Ve Piknik Alanı ilçe merkezine 3 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Bu kamp alanında güzel zamanlar geçirebileceğiniz gibi doğal güzelliklere ve manzaralara da şahit olabilirsiniz.

Deniz kum ve güneş gibi güzelliklerin bir araya gelmiş olduğu Aydıncık Tabiat Parkı, ilçeye 2 kilometre uzaklıkta bulunur. 24 hektarlık alana kurulu olan Tabiat Parkı yürümeyi, spor yapmayı ve piknik yapmayı sevenler için ideal bir yerdir.

Aydıncık ehliyet kursları hakkında bilgi almak için https://www.mersinsurucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.